Mineserver Community

Mineserver => Discussion => Topic started by: tbar on January 11, 2012, 10:14:14 am



Title: Raspberry Pi on Minerserver 2.0?
Post by: tbar on January 11, 2012, 10:14:14 am
Can I expect to be able to run Mineserver 2.0 on a RaspberryPi (www.RaspberryPi.org (http://www.RaspberryPi.org)) when it gets launched later this month?

Mineserver gets mentioned on their forums here: http://www.raspberrypi.org/forum/features-and-requests/more-ram?value=mineserver&type=1&include=1&search=1&ret=all

It sounds as if it should be possible to run Mineserver on it. But what do you guys think? Do you expect 2.0 to be fully ready when the raspberrypi launches?


Title: Re: Raspberry Pi on Minerserver 2.0?
Post by: Timatooth on January 11, 2012, 12:14:31 pm
Im pretty excited to own a Raspberry Pi  ;D I doubt it would be difficult getting it up and running.  Endianness comes to mind - that might have to be handled differently.

I would be more worried about memory though since its only 256MB the Pi has.



Title: Re: Raspberry Pi on Minerserver 2.0?
Post by: Timatooth on August 10, 2012, 06:22:29 am
I know this post is pretty old but... I've done it! Works with Minecraft 1.3.1

https://mineserver.be/forums/index.php?topic=487.0


Title: Re: Raspberry Pi on Minerserver 2.0?
Post by: Tagedieb on December 14, 2012, 09:49:51 pm
Runs smoothly with Minecraft 1.3.2 on my RaspberryPi. Only issue is the map size when you run too far. The server crashes cause of low memory when the map gets too big. Is there a PlugIn for a WorldBorder?


Title: Re: Raspberry Pi on Minerserver 2.0?
Post by: Timatooth on January 03, 2013, 05:29:05 am
Wouldn't be hard to implement by hacking the code yourself. There isn't really much of an api to work with, c++ is like double dutch to me


Title: Re: Raspberry Pi on Minerserver 2.0?
Post by: Fador on January 03, 2013, 08:35:34 am
Is there a PlugIn for a WorldBorder?

Would be relatively easy to add, I might look into that if I have some time =b
I was also trying to add map generation stuff to the API so it would be easier to handle..but I'm just way too busy now ;b