For$
<!-- begin site header -->
<div id=

Author Topic: Import minecraft worlds  (Read 13997 times)

jamesl22

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Import minecraft worlds
« on: May 07, 2011, 09:37:18 pm »
Hi,

I have a java minecraft server and I was wondering if it is possible to copy the world to mineserver.

James

thegk01

  • Newbie
  • *
  • Posts: 39
    • View Profile
Re: Import minecraft worlds
« Reply #1 on: May 07, 2011, 09:49:42 pm »
Yeah, it is.
Easily copy it into your Mineserver's map directory  8)

thegk01
// A wild INCONSISTENCY appears!
//
//  --------------
// | >FIGHT  PkMn |
// |  ITEM   RUN  |
//  --------------
//
// deoxxa uses MACRO ATTACK!

from plugin.h

jamesl22

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: Import minecraft worlds
« Reply #2 on: May 07, 2011, 09:59:32 pm »
Does it still work if the server was in Bukkit?

Delirium

  • Newbie
  • *
  • Posts: 27
    • View Profile
Re: Import minecraft worlds
« Reply #3 on: May 07, 2011, 10:55:52 pm »
Yes. Mineserver uses the same Map storage format as bukkit/original server do.
Make it idiot proof and someone will make a better idiot.

jamesl22

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: Import minecraft worlds
« Reply #4 on: May 07, 2011, 11:31:58 pm »
When importing the world folder (both plain vanilla and bukkit) i spawn inside block killing me everytime. Due to the UTF8-UTF16 mismatch i cant teleport myself. So how can I alter spawn point so it is above ground?

thegk01

  • Newbie
  • *
  • Posts: 39
    • View Profile
Re: Import minecraft worlds
« Reply #5 on: May 08, 2011, 08:57:24 am »
Use a map editor. See the list here: http://www.minecraftwiki.net/wiki/Programs_and_editors
There are some to edit the spawn point.
// A wild INCONSISTENCY appears!
//
//  --------------
// | >FIGHT  PkMn |
// |  ITEM   RUN  |
//  --------------
//
// deoxxa uses MACRO ATTACK!

from plugin.h

jamesl22

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: Import minecraft worlds
« Reply #6 on: May 08, 2011, 12:12:41 pm »
Ok now I can get into my world. But all of the signs have lost their writting and when i try to write on a sign the text dissapears straight away. Presumably this has something to do with UTF16 again  :(